Samen doen
Uw naaste verhuist binnenkort naar een huis van Warande. Een gebeurtenis met veranderingen en aanpassingen. En dat misschien wel na een intensieve periode van zorgen. U bent een belangrijk persoon in het leven van uw naaste. Daarom maken wij graag kennis met u.
Thuisgevoel
Bij Warande zorgen we met elkaar voor een ontspannen, sfeervolle leefomgeving met goede en professionele ondersteuning. En daar hebben wij u bij nodig. Uw aanwezigheid in huis brengt vertrouwdheid, die van grote waarde is voor uw naaste. Met uw kennis en ervaring leren medewerkers uw naaste, de bewoner, beter kennen. Zo zorgen wij met elkaar voor een gevoel van thuis.
Ondersteuning
Wij zijn 24 uur per dag aanwezig, maar nemen niet alles over: we doen het samen. Dit betekent dat wij voor een aantal taken een beroep doen op u. We gaan met u in overleg over taken die u graag blijft doen, bijvoorbeeld samen eten, helpen bij het douchen of naar bed brengen. Ook bij activiteiten overdag of ’s avonds is uw aanwezigheid en ondersteuning van grote waarde. Bijvoorbeeld met de maaltijden. Uiteraard kunt u dan ook mee-eten. Wij horen graag wat u fijn vindt of gewend bent om te doen. En daar maken wij samen afspraken over, zodat u dat kunt blijven doen.
Geen bezoektijden
Wij hebben geen bezoektijden, u bent de hele dag van harte welkom.
Folders
De bovenstaande tekst vindt u ook in onze folder ‘samen doen’ terug als inleiding. In de folder staan verder voorbeelden van wat u kunt (blijven) doen voor uw naaste. Daarnaast is er ook een kleine folder ‘samen koken’, hier staan vegetarische recepten in die makkelijk te bereiden zijn samen met uw naaste.
Samen doen, oktober 2024 (Let op deze folder opent in een nieuw venster in PDF.)
Kookboekje Samen koken (Let op deze folder opent in een nieuw venster in PDF.)
STA OP!
STA OP! met naasten is een methode voor zorgprofessionals die, in goede samenwerking met naasten, mensen met dementie behandelen en begeleiden. Sommige mensen met dementie kunnen onbegrepen gedrag vertonen. In de methode is ook een belangrijke rol voor naasten opgenomen.
De belangrijkste doelen van STA OP! met naasten zijn:
- dit gedrag opmerken
- dit gedrag herkennen als symptomen van pijn of zorgbehoeften waarin niet is voorzien
- dit gedrag beoordelen en analyseren
- dit gedrag effectief behandelen door het verminderen van pijn of andere ongemakken en het voorzien in de zorgbehoeften die aan het gedrag ten grondslag liggen
Filmpje over onderzoeksresultaten STA OP!-methode
Tijdens het Cared 4-onderzoek hebben we de STA OP!-methode bij onbegrepen gedrag en pijn aangepast, zodat we naasten meer kunnen betrekken bij de zorg. Ook hebben we belangrijke informatie over de zorg voor bewoners met dementie en hun naasten verzameld.
Inmiddels is het onderzoek afgerond en hebben wij (voorlopige) resultaten. Wij hebben hiervoor een filmpje laten maken waarin dit mooi wordt samengevat.
Klik hier om het filmpje via YouTube te bekijken. Let op dit YouTube-filmpje opent in een nieuw venster.